Če ste se kdaj spraševali, zakaj je bolje uporabljati naraven šampon za lase kot navaden, potem ste na pravem mestu. V tem članku vam bomo predstavili 5 razlogov, zakaj je pomembno presedlati na naravni šampon.

  1. Naravni šamponi ne vsebujejo kemičnih sestavin, kot so sulfati in parabeni. Sulfati so snovi, ki se uporabljajo kot čistilna sredstva v šamponih, medtem ko parabeni služijo kot konzervansi. Te kemične sestavine lahko poškodujejo lase in lasišče, saj odstranjujejo naravna olja iz las in lasišča. To lahko povzroči suhe in poškodovane lase, ter iritacijo lasišča.

  2. Naravni šamponi ne izsušijo las. Ker ne vsebujejo sulfatov in parabenov, naravni šamponi ne odstranjujejo naravnih olj iz las in lasišča. To pomeni, da vaši lasje ostanejo hidrirani in mehki, brez da bi se počutili težke ali krepke.

  3. Naravni šamponi ne vsebujejo umetnih barvil in dišav. Umetna barvila in dišave se pogosto uporabljajo v šamponih, da bi jim dali privlačen vonj in barvo. Vendar pa lahko te snovi povzročijo alergijske reakcije in iritacijo lasišča. Naravni šamponi so narejeni iz naravnih sestavin, kot so eterična olja in zelišča, ki dišijo in barvajo lase naravno.

  4. Naravni šamponi so bolj okolju prijazni. Šamponi, ki vsebujejo kemične sestavine, lahko škodijo okolju, ko se izločijo v odpadne vode. Naravni šamponi ne vsebujejo škodljivih kemikalij in so bolj okolju prijazni.

  5. Naravni šamponi izboljšajo stanje las in lasišča. Naravni šamponi vsebujejo naravne sestavine, kot so eterična olja in zelišča, ki hranijo in negujejo lase. Te sestavine lahko pomagajo izboljšati stanje las in lasišča, saj vsebujejo antioksidante, vitamine in minerale,